Als u een afspraak maakt voor permanente make-up komt u altijd bij Karin terecht. Zij haalde in 1999 haar diploma en blijft in de leer voor de nieuwste technieken. Ze is zeer ervaren in het aanbrengen en corrigeren van permanente make-up. Ze kan met recht een specialist worden genoemd.

In november 2019 slaagde Karin voor haar diploma dermatografie. Dit betreft medische permanente make-up. Denk hierbij aan:

  1. De tepel- en tepelhofreconstructie. Het compleet en mooi maken van een borst na een amputatie of een borstbesparende ingreep.
  2. Het inkleuren van een gedepigmenteerd litteken. Na het helen van de huid ontbreekt vaak kleur in de huid, deze kan opnieuw worden ingebracht door middel van permanente make-up.
  3. Het losmaken van brandwonden/scar relaxation. Door het losmaken van de verklevingen ontstaat er comfort. Zo ontstaat er weer bewegingsvrijheid en kan bijvoorbeeld de hals-/nekpartij weer draaien. Na behandeling van de okselpartij kan de arm weer vrijer bewegen. 
  4. Het behandelen van bindweefselafwijkingen waar het litteken buiten de wondrand ligt. Met uitzondering van keloïdale littekens.
  5. Het behandelen van acne littekens.
  6. Het tekenen van ontbrekende teennagels.


De behandeling

Voordat we beginnen met het aanbrengen doen we altijd een intake. Dan bepalen we samen met u de kleur en de vorm. Met een speciale pen voor permanente make-up wordt de inkt in de huid gebracht. Na de behandeling krijgt u van ons een speciale crème mee om de huid thuis te verzorgen. De huid zal na de eerste keer wat pigment afstoten. Na een maand is de huid hersteld en kunt u een afspraak maken voor een correctie. Deze afspraak is gratis.


Wilt u voor een tweede correctie terugkomen omdat het nog niet helemaal naar uw wens is, dan betaalt u slechts de naald. Dit komt echter zelden voor. Het resultaat blijft voor een aantal jaren zitten. Toch is het beter om elk jaar een correctie te laten doen. Dit is tegen vervaging en verkleuring.


Na de behandeling
Na de behandeling krijgt u van ons vaseline mee om de behandelde huid goed vet te houden. Wij raden u aan om zeker 10 dagen geen make-up, zeep en crème te gebruiken op het behandelde gebied. Ook moet u voorzichtig zijn met de zon.


Geschikt voor u?
Iedereen kan permanente make-up laten zetten, maar er zijn een paar redenen waarom het niet zou kunnen. Als u wilt weten of permanente make-up voor u geschikt is, kunt altijd even contact met ons opnemen.


EMLA crème
Wij adviseren altijd een tube EMLA crème mee te nemen. Dit is een verdovingscrème en deze krijgt u bij de apotheek op vertoon van een recept van uw huisarts. Een tube van 5 ml is voldoende. De EMLA crème brengen wij voor u aan. Deze crème zorgt ervoor dat u de behandeling praktisch pijnloos ervaart.

 

Uiteraard beschikken wij over een vergunning van de GGD.